Preasfințitul Vincențiu a târnosit Capela Cimitirului Sfântul Lazăr din Călărași

Duminică, 14 mai 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în municipiul Călărași
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 14 May, 2017
Recomanda

Duminică, 14 mai 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în municipiul Călărași, pentru a târnosii (sfinții) noua Capelă a Cimitirului Sfântul Lazăr din Călărași, având ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Lazăr.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcaşului de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmată de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre închinarea în duh și adevăr vestită de Mântuitorul Iisus Hristos femeii samarinence, despre izvorul apei celei vii, Duhul cel Sfânt, pe care Mântuitorul îl dăruiește tuturor celor ce cred în El, despre Sfânta Liturghie, plenitudinea închinării la adevăratul Dumnezeu.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie. 

Preasfinția Sa a cercetat bisericile parohiale „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfântul Ierarh Nifon” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare