Biserica parohială din Marsilieni are un chip nou

Duminică, 7 mai 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Marsilieni
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 7 May, 2017
Recomanda

Duminică, 7 mai 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Marsilieni, comuna Albești, Protopopiatul Slobozia, pentru întocmirea Sfintei Mese, sfinţirea picturii și a  lucrărilor exterioare de la biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Programul liturgic a început cu sfințirea lucrărilor exterioare, a continuat cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, sfințirea Proscomidiarului și a veșmântului pictural, urmate de Sfânta Liturghie, la care au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinţii consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Slobozia, Ionuț Butu, preoţi și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părinte Cătălin Stanciu,  a dat răspunsurile liturgice.

Reprezentanții autorităților locale, județene și centrale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre vindecarea slăbănogului din Vitezda, despre harul mântuirii pe care îl primim în dar de la Dumnezeu și care devine roditor prin răspunsul nostru de credință și fapte bune.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom pe părintele paroh Daniel Andronache pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Preasfinția Sa a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Emil Jugănaru, iar domnului Marin Constantin i-a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”, pentru jertfelnicia arătată în lucrările de reînnoire ale sfintei biserici.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită. 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare