Resfințirea bisericii parohiale din Albești

Resfințirea bisericii parohiale din Albești, întocmirea Sfintei Mese, sfinţirea picturii, hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 30 April, 2017
Recomanda

Duminică, 30 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Albești, Protopopiatul Slobozia, pentru întocmirea Sfintei Mese și sfinţirea picturii bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a început cu slujba de întocmire a Sfintei Mese, sfințirea Proscomidiarului și a veșmântului pictural, urmate de Sfânta Liturghie, la care au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinţii consilieri Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Slobozia, Ionuț Butu, preoţi și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părinte Cătălin Stanciu,  a dat răspunsurile liturgice.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre femeile mironosițe, care sunt cinstite în această Duminică, numite și ucenițele Domnului, pentru fidelitatea arătată Mântuitorului Iisus Hristos, atât în timpul vieții și mai ales după răstignirea și înmormântarea Sa. Astăzi este cinstită femeia creștină, izvor de lumină și credință în „Biserica cea mică” – familia creștină.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Marin Neagu pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Preasfinția Sa a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului Marin Constantin, pentru jertfelnicia arătată în lucrările de reînnoire ale sfintei biserici.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

În drum spre parohia Albești, Preasfinția Sa a cercetat biserica parohială din localitatea Andrășești, îndemnând preotul și credincioșii la eforturi sporite la finalizarea bisericii celei noi.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare