Slujbă arhierească de Duminica Tomii la Mănăstirea Slobozia

In ziua de 23 aprilie 2017, Duminica a doua după Paști sau Duminica Tomii și când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe,
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 23 April, 2017
Recomanda

Anul acesta, în ziua de 23 aprilie 2017, Duminica a doua după Paști sau Duminica Tomii și când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au participat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop de Slobozia, Ionuț Butu, preacucernicul părinte protopop de Călărași, Ramon Eugen Ilie, preacuvioşii părinţi stareţi ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Marius Sofian Luca, misionar al Protopopiatului Călărași, pe seama bisericii catedrală cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Municipiul Călărași, județul Călărași.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma, despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul !”, a vorbit despre viaţa, eroismul credinţei şi jertfa prin care Sfântul Mucenic Gheorghe l-a mărturisit pe Hristos. A vorbit despre ajutorul spiritual pe care prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe îl dă fiecăruia dintre noi.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, maicii starețe și soborului Mănăstirii Agapia pentru odorul adus credincioșilor din Bărăgan și a dăruit cu Cruce de binecuvântare pentru biserica mănăstirii.

Preacuviosul Părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor credincioșilor care cu răbdare s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia.

Preasfinția Sa a binecuvântat pelerinii care se închinau la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia.

Credincioşii încă sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 24 aprilie 2017, apoi, la ora prânzului va fi pregătită și se va întoarce la Mănăstirea Agapia, din județul Neamț. 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare