Învierea Domnului la Catedrala Episcopală din Slobozia

Duminică, 16 aprilie 2017, Învierea Domnului,Catedrala Episcopală din Slobozia, PS Vincentiu, Sfanta Luminina de la Ierusalim, A doua Inviere
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 16 April, 2017
Recomanda

Duminică, 16 aprilie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia Slujba Învierii, împreună cu au sobor de preoţi şi diaconi. La miezul nopţii Preasfinţitul Părinte Episcop a oferit celor prezenţi la slujbă Lumina Sfântă, citind, apoi, Evanghelia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și a adresat poporului salutul: Hristos a înviat!           

În Catedrală a urmat Canonul Învierii şi Sfânta Liturghie, un mare număr de credincioşi împărtăşindu-se cu Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

La amiază, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârşit slujba Vecerniei, care se mai numeşte „A Doua înviere”, împreună cu toţi preoţii şi diaconii din municipiul Slobozia. La această Vecernie a Învierii, care simbolizează arătarea lui Hristos în faţa ucenicilor, după Învierea Sa din morţi, s-a citit Evanghelia în douăsprezece limbi.

În cuvântul Său Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a evidenţiat roadele Învieri Mântuitorului Iisus Hristos pentru umanitate şi întreaga creaţie, cu toţii devenind, prin Învierea Mântuitorului Hristos fii ai lui Dumnezeu născuţi din Dumnezeu prin Duhul Sfânt. Preasfinţia Sa ne-a îndemnat să păstrăm pururi în sufletele noastre Lumina Învierii şi bucuria pe care Dumnezeu ne-a făcut-o în această zi.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor preoți Mihai Andronache și Alexandru Daniel Vasile, slujitori la Catedrala Episcopală din Slobozia și ostenitori la Centrul Eparhial și preacucernicului preot Sebastian Marin, preot paroh la Parohia Coșereni I, Protopopiatul Urziceni și director Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți, salutându-i creștinește cu: „Hristos a înviat !”

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare