Denia Prohodului la Catedrala Episcopală din Slobozia

Vineri, 14 aprilie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia Denia Prohodului,
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 15 April, 2017
Recomanda

Vineri, 14 aprilie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia Denia Prohodului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, care s-au rugat și au cântat imnul prohodului Domnului. La sfârşitul Deniei, Preasfințitul Părinte Episcop, preoţi şi credincioşi, au săvârşit procesiunea în jurul Catedralei Episcopale cu Sfântul Epitaf, o pânză pe care este pictată punerea în mormânt a Mântuitorului. După ce toţi credincioşii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, a fost aşezat pe Sfânta Masă, unde va rămâne până la Praznicul Înălţării Domnului.

În încheiere, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat semnificaţia patimilor şi morţii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru fiecare dintre noi, îndemnând credincioşii la pregătire sufletească și trupească pentru întâmpinarea praznicului Învierii Domnului, chezăşia mântuirii noastre.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare