Duminica Floriilor la Mănăstirea Balaciu

9 aprilie 2017, în Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 9 April, 2017
Recomanda

9 aprilie 2017, în Duminica Floriilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, Arhimandritul Rafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, părintele stareț, Protosinghelul Serafim, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teologul Alexandru Valentin Petcu, iar pe diaconul Constantin Mardale, l-a hirotonit preot pe seama parohiei Nicolești, Protopopiatul Slobozia.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre al şaselea popas al Postului Mare, Duminica Floriilor, intrarea în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos. A pus la inimă credincioşilor faptul că odată cu această Duminică începe Săptămâna Patimilor, o săptămână în care suntem chemaţi să participăm la evenimentele mântuitoare, întâmplate acum aproape 2000 de ani, care se vor actualiza, în sufletele fiecăruia dintre noi, prin slujbe care se vor săvârşi în aceste zile.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a cerut tuturor credincioşilor să se pregătească duhovniceşte pentru o autentică participare la „drama Golgotei”, spre întâmpinarea bucurie Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, nădejdea mântuirii noastre.

Preasfințitul Părinte Episcop a sfințit crenguțele de salcie, ce se vor împărți credincioșilor și a dăruit celor prezenți o iconiță.

După Sfânta Liturghie Întâistătătorul Eparhiei noastre a vizitat parohia Balaciu, apoi a mers cu ramuri de finic, iconiţe, cărți pentru biblioteca centrului și fructe la beneficiarii Căminului de persoane vârstnice din localitatea Balaciu, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare