Cuvânt la deschiderea Ședinței Adunării Generale a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Cuvânt la deschiderea Ședinței Adunării Generale  a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor
Cuvânt la deschiderea Ședinței Adunării Generale a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 28 March, 2017
Recomanda

Cuvânt la deschiderea Ședinței Adunării Generale

a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

 

 

Distinși invitați,

 

Toate ale voastre cu dragoste să se facă!

(I Corinteni 16, 14)

 

Transmitem cuvântul Nostru de binecuvântare și, totodată, de apreciere a bunei lucrări pe care această Asociație patronată de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor o are față de cei care sunt în nevoie.

Așa cum ne spune și Apostolul Pavel, în repetate rânduri, orice faptă bună pe care o facem trebuie să fie însoțită de dragoste. Fără acest mod de existență, și anume dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele, întreaga noastră viață nu ar deveni decât o supunere oarbă față de niște legi abstracte care promit, cantitativ, mântuirea ca rezultat al unor rapoarte matematice între fapte bune și fapte rele. Însă, noi știm că modul treimic de existență este întemeiat pe puterea iubirii dintre cele Trei Persoane Dumnezeiești, iubire ce nu rămâne exclusiv închisă în ființa divină, ci este revărsată către întreaga Creație. Prin urmare, deși cu toții avem ființial chipul lui Dumnezeu în noi, drumul către asemănarea cu Dumnezeu depinde și de noi, prin răspunsul pe care îl dăm acestei chemări iubitoare. Altfel, din pretinși ucenici ai Mântuitorului, ne transformăm în „călăuze oarbe” (Matei 15, 14), întrucât „Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”. (I Ioan 4,8).

Aceasta este sarcina Bisericii noastre Ortodoxe și a tuturor Asociațiilor și Fundațiilor care ființează sub oblăduirea ei: de a fi „făclii luminoase” (Luca 11, 33) tuturor celor care doresc să viețuiască potrivit preceptelor evanghelice. Iar exemplele de bună practică trebuie să pornească de la noi, pentru a servi ca pildă pentru toți ceilalți.

Am observat, și acest aspect trebuie subliniat de fiecare dată, dăruirea cu care voluntarii Asociației Socio – Culturale Matei Basarab se implică în rezolvarea cazurilor sociale, fără să primească vreun beneficiu material. Alături de acești oameni înzestrați cu dăruire, Asociația noastră a realizat lucruri minunate. Vom continua să le fimalături, sprijinindu-iîn demersurile lor. Exemplul lor personal deja își arată roadele. Din ce în ce mai mulți voluntari, cu vârste diferite, li se alătură, pentru că nu există satisfacție mai mare decât aceea de a aduce zâmbete pe chipuri înlăcrimate.

Anul 2016 s-a dovedit unul rodnic, iar raportul de activitate ce se va citi în plenul acestei adunări va dovedi acest lucru. Cu resurse limitate, membrii Asociației au reușit să sprijine un număr mare de cazuri sociale, dar și să organizeze mai multe manifestări cu caracter cultural, în special pentru copiii aflați în evidența Centrelor de consiliere din cadrul complexului care poartă numele vrednicului de pomenire, Episcopul Damaschin.

Felicităm pe toți ostenitorii din cadrul Asociației Socio-Culturale Matei Basarab, îndemnându-i la o sporită lucrare în ogorul Domnului, încredințându-ică vor fi pomeniți purureaîn rugăciunile Noastre.

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Al vostru rugător către Domnul,

 

Slobozia, 30 Martie 2017

 

 

† VINCENȚIU

Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare