Maica Domnului, pururea Fecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire a Arhanghelului

pelerinaj, Catedrala Episcopala din Slobozia, 35 de credincioși, 25 martie 2017, Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 28 March, 2017
Recomanda

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 25 - 26 martie 2017, a fost organizat pelerinajul „Maica Domnului, pururea Fecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire a Arhanghelului”, pentru 35 de credincioşi ai Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, însoţiţi fiind de Arhid. Chiru Cristian-Ştefăniţă.

În prima zi a pelerinajului au fost vizitate următoarele obiective: Mănăstirea Ghighiu, Mănăstirea Zamfira, Mănăstirea Crasna şi Mănăstirea Suzana. Pelerinii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Ghighiu cu ocazia praznicului Bunei Vestiri, s-au închinat la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de la toate mănăstirile şi au adus fiecare prinos de rugăciune.  

În cea de-a doua zi, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la  Mănăstirea Suzana şi au vizitat Mănăstirile Ciolanu şi Răteşti (mănăstire grea încercată de Dumnezeu) din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.  

În cadrul pelerinajului a fost inclus şi un obiectiv turistic cu caracter non-religios, Vulcanii Noroioşi, ocazie care a adus bucurie în rândul pelerinilor, fiind un obiectiv cu caracteristici specifice, unic în România şi în Europa.

Scopul pelerinajul „Maica Domnului, pururea Fecioară, Ceea ce s-a bucurat de bunavestire a Arhanghelului” a fost acela de a intensifica rugăciunea și viața spirituală. Prin acest pelerinaj, credincioşii au adus mulțumire lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru binefacerile primite, fiind astfel un act de asceză şi nevoință și o ofrandă de recunoștință.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare