Slobozia. Peste 1500 de persoane la Marșul pentru viață

Sambata, 25 martie 2017, Slobozia, Peste 1500 de persoane, Marșul pentru viață, Protopopiatul Slobozia, Municipiul Slobozia, parteneri media locali
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 26 March, 2017
Recomanda

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat sâmbătă 25 martie 2017 (ziua Praznicului Bunei Vestiri) „Marșul pentru viață”.

Prin acest eveniment s-a urmărit reafirmarea valorilor familiei creștine tradiționale, darul sfânt al vieții creștine prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfântă și iubire milostivă.

Premergător desfășurării marșului, Biroul de Asistență Socială a organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială numărul 5 din Slobozia Nouă activitatea cu tema „Viața – darul lui Dumnezeu față de oameni’’. La întâlnire au participat mame – beneficiare ale Serviciului social acreditat al Protopopiatului. Au fost puse în discuție următoarele: sensul creștin al vieții umane; datoria creștinului de a proteja viața – darul lui Dumnezeu; dreptul la viață al fiecărei persoane; efectele dezastruoase ale întreruperii de sarcină asupra familiei; protejarea mamei și a copilului, etc.

De asemenea, Biroul de Asistență Socială a desfășurat un atelier de desene cu tema „Familia creștină prin ochii celor mici”, unde au participat copii din familiile – beneficiare ale Serviciului social acreditat, care au redat prin desen, pictură și colaj modul în care văd familia.

În data de 25 martie, peste 1500 de copii și credincioși, coordonați de preoți și profesori de religie, au defilat cu baloane și mesaje pentru susținerea vieții,  familiei, mamei și copilului, pe traseul: Mănăstirea „Sfinții Voievozi” – Aleea Mănăstirii – Bulevardul Matei Basarab – Bulevardul Chimiei – Catedrala Episcopală.

Pe esplanada Catedralei s-au desfășurat următoarele: a fost săvârșită slujba „Te Deum” de către preoții slujitori: Preacuviosul Părinte Rafail Mâț,Vicar Eparhial, Preacucernicul părinte Protopop Ionuț Butu și părintele secretar Laurențiu Cioranu. Părintele Vicar a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Apoi, a urmat un program de cântece religioase și laice dedicate mamei și primăverii, prezentat de doamna profesor Magdalena Iulia Grecu și susținut de: Corala „Sfântul Mina” și Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, dirijor preot Cătălin Stanciu; Grupul de cateheză „Speranța”, al Parohiei Cuza Vodă, format din elevi ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, îndrumători preot Dumitru Drăghici și doamna profesor Ecaterina Stroe; Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” Slobozia, îndrumători domnișoara profesor Vasile Corina și doamna profesor Arpășanu Emilia; Grupul de cateheză „Biserica Albastră” al Parohiei Amara II, îndrumător preot Clementin Matache și Grupul de cateheză „Doar noi?”, al Parohiei Amara I, îndrumători preot Cristi Gavrilă și preot Emilian Petre.

De asemenea, evenimentul a fost completat de mesajele transmise de către părintele protopop Ionuț Butu și părintele inspector de religie Dragoș Stanciu.

Prin grija Comitetelor Parohiale ale parohiilor din municipiul Slobozia și sprijinul voluntarilor Protopopiatului, toți cei prezenți au primit produse de post și răcoritoare.

Micii creștini care au participat la eveniment au fost antrenați în jocuri specifice vârstei, au primit baloane în diferite forme de la doamna Simona Buzoianu, care a interpretat personajul Albă ca Zăpada, au beneficiat de painting face, au primit desene și portrete realizate de tinere de la Liceul Pedagogic, coordonate de doamna profesor Adriana Matache și de colectivul profesorilor de religie, tinere de la Liceul de Arte „Ionel Perlea”, coordonate de domnul Adin Diaconescu, profesor de religie și tineri de la Școala numărul 3, coordonați de doamna Georgeta Vasile, profesor de religie. Din mesajele participanților:

Fiecare viață este un dar!”

„Cu fiecare copil, un înger vine în lume!”

„Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”

„Respect față de pântecele matern, leagănul întregii umanități!”

„M-am născut! Mamă, îți mulțumesc!”

 

 

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare