Călărași. Peste 1300 de persoane la Marșul pentru viață

Sambata, 25 martie 2017, Călărași, Peste 1300 de persoane, Marșul pentru viață, Municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, activitati de strada
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 26 March, 2017
Recomanda

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași, a organizat în ziua de sâmbătă, 25 martie 2017, „Marșul pentru Viață – Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine”.

Acest eveniment s-a aflat la a VII-a ediție națională, iar tema din acest an „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” – a oferit posibilitatea schimbării mentalității oamenilor în privința necesității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, a femeilor însărcinate și a tuturor mamelor.

În cadrul acestui eveniment au fost reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieții prin nașterea de copii și creșterea lor în credință sfântă și iubire milostivă.

         Marșul s-a desfășurat pe traseul strada Nicolae Titulescu (intersecția cu Liceul Agricol) – strada București până la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași. La acest eveniment au participat peste 1000 de credincioși, care într-un glas au mărturisit apărarea vieții și a familiei.

Apoi, după ce toți participanții au ajuns la Biserica Sfinții Împărați, a avut loc oficierea unei slujbe de Te Deum, săvârșită de către preacucernicul preot Rusu Manuel, Consilier Cultural al Centrului Eparhial, preacucernicul preot Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, preacucernicul preot Paul Tudorache de la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva și Diaconii Nicolae Constantin și Luca Sofian Marius.

După oficierea slujbei de Te Deum, preacucernicul preot Rusu Manuel, Consilier Cultural al Centrului Eparhial, a dat citire mesajului Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, mesaj ce a evidențiat că „ne aflăm aici, în fața sfintelor locașuri nu pentru a arunca cu piatra, nu pentru a judeca, lăsând această sarcină pe seama Bunului Dumnezeu (Matei 7,1), ci pentru a vesti lumii, celor care vor să asculte, că există alternative la mesajele celor care promovează conceptul de libertate cu orice preț, fără responsabilități și fără asumarea consecințelor, a celor care promovează moartea, în locul bucuriei de a trăi și de a se mântui prin nașterea de prunci (I Timotei 2, 15)”.

În continuare, copiii coordonați de doamna preoteasă Comănescu Niculina, au interpretat piesa de teatru „Inima Mamei”, apoi toți copiii prezenți la acest eveniment s-au simțit în mediul lor, participând la desene pe asfalt și la diferite jocuri interactive.

Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru mamă și copii, mama pentru tată și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, Secretar al Protopopiatului Călărași.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare