Urziceni. Peste 1000 de persoane la Marșul pentru viață

Urziceni, Peste 1000 persoane, Marșul pentru viață, Municipiul Urziceni, Protopopiatul Uziceni, Cercul de Pictura Sf Ap Luca
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 26 March, 2017
Recomanda

Ținând cont de importanta inițiativă a Asociației Studenți pentru Viață, aprobată prin Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 579/2017, cu binecuvântarea și părinteasca grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Urziceni a organizat „Marșul pentru Viață –ajută mama și copilul, ei depind de tine”, Ediția a VII-a, Urziceni,  2017.

La această acțiune au luat parte peste 1000 de cetățeni ai orașului și din împrejurimi, elevi de la școlile din Municipiu însoțiți de profesorii de religie, clerici și mireni. Parcursul marșului a avut ca punct de plecare Centrul Vechi al municipiului Urziceni (ora 15) continuând pe Calea București, până la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

Delegatul Chiriarhului la această manifestare, Părintele consilier administrativ Gavrilă Cristi, alături de părintele protopop Berbec Aurel și de părintele secretar Ghiaur Andrei Gabriel, a săvârșit pe esplanada Catedralei slujba de Te – Deum, la finalul căreia s-a citit mesajul Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. 

Începând cu ora 16, cei prezenți au primit în dar un program artistic deosebit, susținut de grupuri de cateheză parohiale, dar și de copii talentați din comunitățile parohiilor Protopopiatului Urziceni. Programul a fost prezentat de Părintele Dincă Ovidiu.

Grupul Armonia al Parohiei Grindu a deschis spectacolul prin interpretarea unor frumoase pricesne acompaniate la chitară. Tânăra Mihaela Chesar a continuat manifestarea prin interpretarea unor cântece populare și moderne. Câțiva copii pasionați de rezolvarea cubului rubik au oferit demonstrații practice în această îndeletnicire spre bucuria copiilor prezenți. Grupul de cateheză Vlăstare Ortodoxe al Catedralei din Urziceni coordonat de doamna profesoară Banciu Anelia Raluca a încheiat spectacolul desfășurat pe esplanada Catedralei din Urziceni prin interpretarea unor cântece dedicate mamei și prin recitarea de poezii specifice.

Concomitent cu acest moment de bucurie, în imediata apropiere a Locașului de cult s-au desfășurat ateliere de lucru ale grupurilor de cateheză parohiale după cum urmează:

-                     Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca al Protopopiatului Urziceni coordonat de doamna Berbec Victorița – icoane pe sticlă și pe lemn;

-                     Grupul de cateheză Muguri de lumină al Protopopiatului Urziceni coordonat de d-ra Toma Adriana Mariana – confecționat mărțișoare si felicitări prin metoda quiling;

-                     Grupul de cateheză Sfântul Nicolae Fierbinți de Jos, coordonat de Pr Radu Gheorghe, încondeiat ouă și împletit brățări;

-                     Filiala Cercului de pictură Sfântul Apostol Luca din Parohia Roșiori II – coordonator Bătărigă Elena Brândușa – icoane pe sticlă;

-                     Tânărul Florin Roșu coordonat de Pr Mihalache Marian Aurelian – confecționat machete din carton;

-                     Grupul Colinda Jilavele, coordonat de domnul Victor Simion, cu sprijinul preoților Minea Daniel Mirel și Manea Valentin – meșteșuguri tradiționale locale (potcovit ouă și confecționat opinci);

-                     Grupul de cateheză al Parohiei Frumușica, coordonat de doamna Dărândău Alina – Concurs de șah;

-                     Grupul de cateheză al Parohiei Cătrunești, coordonat de Pr Matache Dănuț Robert – demonstrații de karate.

Totodată un număr însemnat de copii a realizat desene pe asfalt, având ca temă de abordare Familia creștină.

De asemenea copiii de la Grupul de cateheză al Parohiei Grecii de jos au plantat flori în curtea Catedralei din Urziceni.

La finalul manifestării cei prezenți au fost invitați să scrie câteva impresii cu privire la eveniment și la mesajul acestuia așa cum l-au simțit și trăit în această zi de sărbătoare închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, acestea rămânând ca mărturie a sentimentului creat de acest eveniment.

Protopop Berbec Aurel.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare