Slujbă arhierească de Hramul Mănăstirii Chiroiu

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 25 March, 2016
Recomanda

De sărbătoarea Bunei Vestiri, vineri, 25 martie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, la Mănăstirea Chiroiu, care și-a serbat hramul.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părintele Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, părinții consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele Protopop Aurel Berbec, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Vasile Petre, pe seama parohiei Vlad Țepeș cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Protopopiatul Călărași, iar pe tânărul teolog Dorinel Necșulescu l-a hirotonit diacon.

Rugăciunile pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României, au fost rostite și la această la Sfânta Liturghie.

Colecta pentru Fondul Central Misionar a continuat și la acest popas duhovnicesc, unde credincioșii prezenți au dăruit din puținul lor pentru lucrarea socială a Bisericii Ortodoxe suma de 951 de lei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi, despre popasul duhovnicesc al Bunei Vestiri în călătoria noastră spirituală a Sfântului și Marelui Post, despre începutul lucrării de mântuire a neamului omenesc, despre harul pe care Dumnezeu ni-l dăruiește în această binecuvântată prăznuire pentru continuarea călătoriei spirituale în post și rugăciune. Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor prezenți pentru generozitate în colecta făcută.

După slujba Sfintei Liturghii, a urmat slujba Parastasului, oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, atât pentru ctitorii, binefăcătorii cât și viețuitorii trecuți la Domnul, ai sfintei Mănăstiri Chiroiu și preotul Alexandru Moțoc.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, a vizitat șantierul de pictură de la Paraclisul cu hramurile Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Alexandru, din incinta mănăstirii.

Sfânta Liturghie arhierească a fost transmisă live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare