Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a rugat și în Duminica Ortodoxiei pentru sănătatea Regelui Mihai

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 20 March, 2016
Recomanda

Duminică, 20 martie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala Catedralei Episcopale.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Mihai Andronache, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, iar pe tânărul teolog Vasile Petre l-a hirotonit diacon.

Și în această duminică s-au rostit rugăciuni speciale, la Sfânta Liturghie, pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României.

Prima Duminică a Postului Mare sau Duminica Ortodoxiei a fost rânduită ca fiind ziua în care se face colecta pentru Fondul Central Misionar. Acest Fond este destinat în exclusivitate ajutorării lucrării social-filantropice și misionare a Sfintei noastre Biserici. După citirea Pastoralei Sfântului Sinod, s-a făcut colecta, strângându-se suma de 985 lei.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură despre însemnătatea primului popas spiritual al Sfântului şi Marelui Post, şi le-a mulţumit credincioşilor prezenţi pentru generozitatea arătată la colecta Fondului Central Misionar.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare