Bucurie fără margini la Parohia Traian I

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 13 March, 2016
Recomanda

Duminică, 13 martie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Traian I, Protopopiatul Slobozia  unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părinte Cătălin Stanciu,  a dat răspunsurile liturgice.

Și în această duminică s-au rostit rugăciuni speciale, la Sfânta Liturghie, pentru sănătatea robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României.

Reprezentanții autorităților locale și centrale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Mihai Andronache, urmând să slujească la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Preasfinţitul Părinte, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Vasile Dumitru, cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei”, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare