Mulțime de credincioși la sfințirea picturii bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Călărași

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 6 March, 2016
Recomanda

Duminică, 6 martie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, preoţi şi diaconi.

Corul restrâns al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

Mulțimea de credincioși s-a bucurat de slujirea arhiereului, dar și de prezența sfintelor moaște ale Sfântului Nectarie Taumaturgul, unde au înălțat rugăciune stăruitoare.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre a doua Sa venire întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri, toate neamurile fiind chemate la Judecată, fiecare, răspunzând după faptele sale.

Preasfinția sa i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici, preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Alexandru Alin Badea, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a Casei lui Dumnezeu - Biserica.

Părintele Nicușor Dumitru a primit „Crucea Sloboziei” pentru activitate roditoare la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Călărași.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire – diplome – unor persoane care s-au implicat jertfelnic în realizarea picturii bisericii, care astăzi a fost sfințită. A  acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei Diana Vieru pentru lucrarea sa jertfelnică cu grupul de copii din parohie.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare