Consiliul Eparhial şi Adunarea Eparhială

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 23 February, 2016
Recomanda

Marţi, 23 februarie 2016, a avut loc la Centrul Eparhial şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

La 8:30 a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector şi aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale.

La ora 10:15, toţi membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Preşedintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa acestui for bisericesc de conducere. Preasfinţia Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2015 şi a aşteptărilor pe care le avem în cursul acestui an 2016, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi An comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele.

Au luat cuvântul, după prezentarea referatelor, domnul Ștefan Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călărași, domnul profesor Vasile Silvian Ciupercă, domnul Victor Moraru, primarul orașului Amara, domnul Nicolae Parepa, domnișoara Raluca Dumitrescu, Președinte GAL Călărași Vest și domnul Alexandru Potor, Președinte GAL Dunărea de Jos, care au făcut aprecieri asupra lucrărilor săvârșite în Eparhia noastră.

După aceste intervenţii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinţia Sa a declarat închisă şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulţi şi binecuvântaţi ani.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare