Slujire arhierească la parohia Lehliu Gară I

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul lehliu
Data: 24 January, 2016
Recomanda

Duminică, 24 ianuarie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

Cu această ocazie a fost adusă racla cu sfintele moaște de la parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu,  preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon, despre Mântuitorul Iisus Hristos „Lumina Lumii”, despre lumina pe care Mântuitorul Cel înviat din morți o dăruiește tuturor celor ce cred în El.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

La 24 ianuarie 2016 aniversăm 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (1859), moment istoric înfăptuit la Bucureşti într-o clădire a Bisericii, situată pe Dealul Mitropoliei, pe locul unde se află acum Palatul Patriarhiei.

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită duminică, 24 ianuarie 2016 și la parohia Lehliu Gară I, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Evenimentul a fost transmis live pe Rețeua Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin Agenția de Presă Lăcașuri Ortodoxe.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare