Preasfințitul Vincențiu a târnosit o biserică din municipiul Călărași


Data: 10 January, 2016
Recomanda

Duminică, 10 ianuarie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţirea picturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre începutul lucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, despre Împărăția Cerurilor vestită de Mântuitorul, despre prezența acestei Împărății în Biserica întemeiată de Iisus Hristos, Domnul.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor  și „Crucea Sloboziei” părintelui paroh Gheorghe Ioan Dincă și părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconom stavrofor.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic în ctitorirea acestei frumoase biserici. Astfel a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsu și Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a acordat Medalia Aniversară „Douăzeci de ani de Arhierie”.

Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentru fericitul episcop Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți la Domnul.

La acest moment toţi credincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Evenimentul a fost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare