Sărbătoarea Bobotezei la Călăraşi

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 6 January, 2016
Recomanda

Miercuri, 6 ianuarie 2016, praznicul Botezului Domnului Iisus Hristos, sau Boboteaza a fost sărbătorit la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Călăraşi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a arătat importanţa acestei sărbători a Botezului în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos, începutul lucrării Sale mântuitoare în lume, despre minunea Aghiasmei Mari, despre binecuvântarea pe care o primim în această zi, la începutul noului an 2016.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de sfinţirea a Apei, urmată de o procesiune în care Întâistătătorul Eparhiei noastre, soborul de preoţi, mulţime de credincioşi şi autorităţi locale şi centrale au pornit până pe malul Dunării, în Parcul Central al municipiului Călăraşi. Aici Preasfinţia Sa a binecuvântat cu Aghiasmă Mare credincioșii prezenți și a aruncat în apă crucea, care a fost adusă la mal de cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat să o recupereze, primind binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Preasfinția Sa a cercetat lucrările de pictură și așezământul social al parohiei „Sfântul Ierarh Nifon” din municipiul Călărași.

Evenimentul a fost transmis live pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”

 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare