Slujbă arhierească la parohia „Buna Vestire” din Slobozia

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 3 January, 2016
Recomanda

Duminică, 3 ianuarie 2016, la biserica din lemn – monument istoric din municipiul Slobozia, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Cu această ocazie în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit ierodiacon pe monahul Dimitrie pe seama Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, iar diaconul Nicu – Marius Frîncu a fost hirotonit preot seama parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Paicu-Nicolae Bălcescu, Protopopiatul Lehliu.

 

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică despre „Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu”, așa cum Sfântul Evanghelist Marcu a prezentat lucrarea Sfântului Ioan Botezătorul de vestire a lui Mesia. Sfântul Ioan a fost martorul începutului Evangheliei și a vestit, insuflat de Duhul Sfânt, plinirea acestei Evanghelii prin preamărirea Mântuitorului Hristos prin Cruce, Moarte, Înviere și Înălțarea la Cer.

 

La sfârșitul slujbei a binecuvântat credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie. 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare