Agenda PS Parinte Vincentiu

AGENDA

 PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU,

EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

Anul 2017

 

APRILIE

 

 

Sâmbătă, 1 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 2 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe teologul Constantin Mardale, ce va păstori ca preot în comunitatea parohială din Nicolești, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 3 aprilie – Joi, 6 aprilie - a mers în pelerinaj în Țara Sfântă.

Vineri, 7 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 8 aprilie -  a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 9 aprilie - Duminica Floriilor - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Alexandru Valentin Petcu, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Căscioarele, Protopopiatul Oltenița, iar pe diaconul Constantin Mardale, l-a hirotonit preot pe seama parohiei Nicolești, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică;  a sfinţit crenguțele de salcie, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; după Sfânta Liturghie a cercetat biserica parohiei Balaciu, apoi a mers la Căminul de persoane vârstnice din localitatea Balaciu cu crenguțe de salcie, iconiţe și fructe, pe care le-a oferit beneficiarilor, precum și cărți pentru biblioteca centrului, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Luni, 10 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 11 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 12 aprilie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a acordat bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Joi, 13 aprilie - a săvârşit slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 14 aprilie - a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 15 aprilie - a înregistrat pentru platforma online a Episcopiei Pastorala la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

 

MARTIE

 

 

Miercuri, 1 martie - a săvârșit prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 2 martie - a participat la slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 3 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 4 martie – a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 5 martie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 6 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 7 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 8 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 9 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu și pe pc pr. Ramon – Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Vineri, 10 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a primit pe Preasfințitul Părinte Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano - Catolice de București.

Sâmbătă, 11 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 12 martie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 13 martie – miercuri, 15 martie - a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Joi, 16 martie – vineri 17 martie - a mers în pelerinaj și a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Sâmbătă, 18 martie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 19 martieDuminica Sfintei Cruci - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 20 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 21 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 22 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 23 martie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 24 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; seara, a participat în Catedrala Mitropolitană din Cluj, la Slujba Pavecerniței Mari și a Litiei.

Sâmbătă, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj, într-un sobor de format din 5 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Româneîn frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie, soborul de arhierei a coborât la cripta din demisolul catedralei unde au rostit o rugăciune de pomenire pentru ierarhii care-și dorm aici somnul de veci: Episcopul Nicolae Ivan, Arhiepiscopul Teofil Herineanu și Mitropolitul Bartolomeu.

Duminică, 26 martie - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Sfântul Ierarh Nicolae din Deva, alături de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică;

Luni, 27 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a săvârşit slujba Deniei Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 30 martie - a avut program de audiențe; a participat la deschiderea Ședinței Adunării Generale a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Vineri, 31 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârşit slujba Deniei - Imnul Acatist al Bunei Vestiri, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

 

FEBRUARIE

 

 

Miercuri, 1 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi; a acordat distincția Crucea Sloboziei pc pr. Andrei - Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni și preot la parohia Fierbinți Târg; a acordat  prin hirotesie, rangul de  iconom - stavrofor  preacucernicilor părinți Gheorghe Aurel Ardeleanu de la parohia Munteni Buzău I și Marian Cristea de la parohia Grivița, iar pc pr. Marius Ungureanu de la parohia Poiana din cadrul Protopopiatului Slobozia, a fost hirotesit iconom; a fost lansată Monografia-Album „Schitul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara”; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a mulţumit părinţilor slujitori pentru prezenţa la acest moment aniversar, împlinirea a 23 de ani de la consacrarea episcopală şi pentru bucuria comuniunii în slujire; a urmat un polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 3 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 4 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 5 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii; a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și maicii starețe a Mănăstirii Pasărea pentru binecuvântarea primită prin aducerea raclei cu părți din Sfintele Moaște ale mai multor sfinți, ce se află în Mănăstire, spre închinarea credincioșilor din Lehliu; a binecuvântat toți credincioșii prezenți; a cercetat lucrările de consolidare și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Lehliu Sat.

Luni, 6 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 7 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 8 februarie - a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 9 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Catedrala Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 10 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Sâmbătă, 11 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 12 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Ciochina, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

Luni, 13 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 14 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor; a primit pe pc pr. Marian Necula, Protopop al Protopopiatului Olteniţa.

Miercuri, 15 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 16 februarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 17 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 18 februarie - Pomenirea morţilor – Moşii de iarnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial.

Duminică, 19 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena - Volna din municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; acordat prin hirotesie  rangul de iconom părintelui Emil Ștefăniță Țiței de la parohia Vișini, iar preotului Ionuț Florian Seimeanu de la parohia Mihai Viteazul, rangul de sachelar, pentru activitatea depusă în cadrul comunităților parohiale și a Casei lui Dumnezeu – Biserica; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat diplome de excelență și câte un premiu în bani, unui număr de cinci elevi merituoși, care au fost premiați la Olimpiada Națională de Religie, Cultură și Spiritualitate; a binecuvântat toți credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie a cercetat lucrările de restaurare, care se săvârșesc la biserica de lemn cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din municipiul Călărași.

Luni, 20 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 21 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 22 februarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial, a hirotesit duhovnici șapte preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie; în cuvântul de povățuire, Preasfinția Sa le-a vorbit preoților despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate.

Joi, 23 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vineri, 24 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 25 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 februarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Fetești Gară I, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor părintelui Alexandru Florian Brateș de la parohia Fetești Dudești, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; după Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba de sfințire a veșmântului pictural  și a catapetesmei, de curând restaurate; a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cavaler„ domnului Constantin Micu Vasilescu, pentru implicarea jertfelnică în restaurarea picturii acestui sfânt lăcaș, dar și a altora din Protopopiatul Fetești.

Luni, 27 februarie - Începutul Postului Sfintelor Paşti - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marţi, 28 februarie - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

 

IANUARIE

 

 

Duminică, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Luni, 2 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Marți, 3 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 4 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 5 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii, birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Vineri, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Slobozia, cu ocazia celui de-al doilea hram, Sfântul Ioan Botezătorul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Duminică, 8 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioşii prezenţi.

Luni, 9 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 10 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 11 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 12 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 13 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 14 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.  

Duminică, 15 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 16 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 17 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Miercuri, 18 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc protosinghel Serafim, starețul Mănăstirii Balaciu.

Joi, 19 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Vineri, 20 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatul Slobozia; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor; a primit pe domnul Director Corneliu Dragomir.

Sâmbătă, 21 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 22 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Sava cel Sfințit din localitatea Săveni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom părintelui paroh Giorgian Toader, iar părintelui coslujitor Florin Jugănaru rangul de sachelar,  pentru lucrarea rodnică desfășurată în parohie; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a acordat doamnei primar Mariana Daniela Drăgoi „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” pentru statornicia în fapte bune și grija avută pentru comunitatea parohială și civică din Săveni; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 23 ianuarie - a avut program de audiențe.

Marți, 24 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 25 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatul Urziceni; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Joi, 26 ianuarie - a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatele Călărași și Fetești; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 27 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatele Oltenița și Lehliu; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Sâmbătă, 28 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 29 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Marți, 31 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

 

 

 

 

 

 

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare