Agenda PS Parinte Vincentiu

AGENDA

 PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU,


EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

Anul 2017

 

DECEMBRIE

 

 

Vineri, 1 decembrie - Ziua Naţională a României - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a oficiat slujba de Te Deum pentru Ziua Naţională înconjurat de un sobor de preoţi  şi diaconi şi a participat la parada militară, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, desfășurate în Piața Mihai Viteazul din municipiul Slobozia.

Sâmbătă, 2 decembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 3 decembrie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe monahul Benedict, pe seama Mănăstirii Balaciu; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Balaciu, unde a binecuvântat pe toți cei prezenți și le-a dăruit fructe și câte o iconiță cu Nașterea Domnului; preacucernicii preoți și diaconi însoțitori, au interpretat un buchet de colinde.

Luni, 4 decembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 5 decembrie - a avut program de audiențe; a prezidat Sinaxa cu stareţii şi stareţele din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, care s-a desfășurat în biserica Mănăstirii Sfinţii Voievozi din Slobozia.

Miercuri, 6 decembrie – s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Slobozia Nouă, Protopopiatul Slobozia, unde a săvârșit slujba de sfințire a noii catapetesme, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Constantin Nicolae Sandu, urmând a fi hirotonit  preot pe seama parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Răzvani, Protopopiatul Lehliu; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale.

Joi, 7 decembrie - a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 8 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 9 decembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 10 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 11 decembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 12 decembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 13 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 14 decembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 15 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

 

NOIEMBRIE

 

 

Miercuri, 1 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 2 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Prozanic, Protopopiatul Oltenița, pentru a săvârși slujba Parastasului pentru presbitera Elena Niță; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Plătărești; a cercetat familia preotului Casian Luis Enache, de la parohia Plătărești.

Vineri, 3 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a participat la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndurerată”, de la Mănăstirea Sfânta Ana - Rohia, din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, cu ocazia hramului Mănăstirii Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri.

Sâmbătă, 4 noiembrie - Pomenirea morţilor – Moşii de toamnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit la Reședința Episcopală pe pc arhim. Macarie, starețul Mănăstirii Rohia.

Duminică, 5 noiembrie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Daniel Ion, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Piersica din Protopopiatul Slobozia; a acordat distincția Crucea Sloboziei pentru preoți, pc arhim. Macarie, starețul Mănăstirii Rohia, ca semn al aprecierii și mulțumirii pentru odorul de mare preț adus în Eparhia noastră, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 6 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Marți, 7 noiembrie - a avut program de audiențe; seara a primit la Reședința Episcopală pe Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Miercuri, 8 noiembrie - Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia cu prilejul hramului, alături de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Daniel Ion pe seama parohiei Piersica din Protopopiatul Slobozia; a adresat cuvânt de mulţumire Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, pentru binecuvântarea adusă credincioșilor Eparhiei noastre prin prezența la Mănăstirea Sfinții Voievozi a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndurerată”, de la Mănăstirea Sfânta Ana - Rohia,  precum și pentru cuvântul de învăţătură la pericopa evanghelică; a primit din partea Preasfințitului Iustin, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Îndurerată”, de la Mănăstirea Sfânta Ana – Rohia; pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și starețul Mănăstirii Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, a oferit celor doi Ierarhi câte o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil; au binecuvântat credincioșii prezenți.

Joi, 9 noiembrie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Vineri, 10 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara, a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 11 noiembrie - Sfinţii Mucenici Mina, Victor şi Vichentie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica – paraclis episcopal, din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia, pe tânărul teolog și Inspector Eparhial,Ioan Florin Simion; după Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Părinte Episcop la aniversarea zilei numelui, iar apoi a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii sfântului lăcaş; a binecuvântat ostenitorii Centrului Eparhial, autorităţile şi credincioşii prezenţi.

Duminică, 12 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Tainei Sfântului Botez, pentru prunca Maria Sofia.

Luni, 13 noiembrie - a participat la slujba de Te Deum oficiată în Catedrala Episcopală  Înălţarea Domnului din Slobozia cu prilejul prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, ocrotitorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Municipiu; a acordat bursele lunare elevilor merituoşi ai Seminarului; a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat corpul profesoral şi elevii seminarişti.

Marți, 14 noiembrie - a participat la slujba de Te Deum, oficiată în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași, cu prilejul deschiderii celei de – a doua Conferinţe pastoral-misionare de toamnă din anul acesta, care a purtat titlul „2017 – Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, care a reunit toţi preoţii și profesorii de religie din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești; în cadrul conferinței au fost invitați doi conferențiari de excepție și anume preacucernicul părinte profesor Dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal și domnul profesor Dr. Radu Preda, Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc.

Miercuri, 15 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 16 noiembrie - a slujit  Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei  din Slobozia, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică, a vorbit despre începutul Postului Crăciunului, despre căile de împlinire ale acestui post, exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei; a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ionel Manea, ce va pastori ca preot comunitatea parohială din localitatea Sintești, din cadrul Protopopiatului Urziceni; a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitorii, miluitorii şi binefăcătorii acestei biserici; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 17 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 18 noiembrie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 19 noiembrie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Acoperământul Maicii Domnului – Roșiori II, Protopopiatul Urziceni, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, cea de întocmire a Sfintei Mese și de sfințire a Proscomidiarului, a vesmântului pictural și a catapetesmei paraclisului parohial Sfântul Ierarh Nicolae, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotonit preot pe diaconul Ionel Manea pe seama parohiei Sintești, din cadrul Protopopiatului Urziceni; a acordat prin hirotesie, preacucernicului părinte paroh Ioan Valeriu Bătărigă, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică; a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului Nicu Iulian Manole pentru lucrarea de ctitorire a paraclisului parohiei Roșiori II și a Centrului Social, care se ridică în curtea bisericii; după Sfânta Liturghie, a săvârşit slujba Parastasului, pentru miluitorii şi binefăcătorii acestei sfinte biserici.

Luni, 20 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 21 noiembrie - Intrarea în biserică a Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul teolog Alin-Dumitru Ivancea, urmând să păstorească ca preot parohia Grivița, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii şi ostenitorii trecuţi la Domnul; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de sfințire a celor trei clopote, executate în Austria, la firma Grassmayr, urmând a fi așezate în noua clopotniță ce se va construi la intrarea în curtea Mănăstirii Chiroiu; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat biserica parohiei Chiroiu, Protopopiatul Urziceni.

Miercuri, 22 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 23 noiembrie - a prezidat ședința de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector şi aprobate de Consiliul Eparhial.

Vineri, 24 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 25 noiembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 noiembrie - a slujit  Sfânta Liturghie la biserica parohiei Modelu, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe seama parohiei Grivița, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Protopopiatul Slobozia, pe diaconul Alin-Dumitru Ivancea; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți, iar copiilor prezenți la slujbă le-a dăruit cruciulițe; a cercetat parohiile Modelul Nord și Roseți II,  care au în desfășurare lucrări de pictură.

Luni, 27 noiembrie – a săvârșit slujba de sfințire a raclei care va adăposti moaștele Sfântului Mucenic Vincențiu din Roma, aceasta urmând a fi aşezată spre închinare în biserica Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Mina din curtea Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 noiembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 30 noiembrie - sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României – la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit Sfânta Liturghie într-un sobor de ierarhi condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, cu prilejul hramului acesteia.

 

OCTOMBRIE

 

 

Duminică, 1 octombrie - Acoperământul Maicii Domnului – hramul Catedralei Episcopale - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Andrei Cornel Petre, pe seama Catedralei Episcopale Înălţarea Domnului din Slobozia; a săvârşit slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Părinte Mitropolit Nestor; după Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți la slujbă, s-a bucurat de un recital de muzică corală, susținut de Corul Academic „Divina Armonie” sub bagheta dirijorului Marius Cristian Firca; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 2 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 3 octombrie - a avut program de audiențe; a cercetat bisericile parohiilor Sfânta Treime, Sfântul Nicolae și Adormirea Maicii Domnului – Volna, din Municipiul Urziceni.

Miercuri, 4 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 5 octombrie – Vineri, 6 octombrie - a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și la lucrările pe comisii.

Sâmbătă, 7 octombrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 8 octombrie - a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica  parohiei Adormirea Maicii Domnului din localitatea Smirna, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a felicitat membri grupului de cateheză al parohiei, ce au susținut un mic concert la vremea chinonicului și le-a oferit cărticele de rugăciuni și cruciulițe, iar doamnei profesor Georgica Voinea, coordonatoarea grupului de cateheză i-a dăruit o Sfânta Scriptură ca semn al binecuvântării pentru osteneala depusă; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar pc pr. paroh Marian Ion de la parohia Smirna, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale;a acordat Medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, domnului primar Vasile Stroe și domnului inginer Adrian Georgescu pentru implicarea în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie; după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai comunității parohiale.

Luni, 9 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 10 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 11 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 12 octombrie - a avut program de audiențe.

Vineri, 13 octombrie - la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a vizitat Centrul Eparhial și Reședința Eparhială ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sâmbătă, 14 octombrie - Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi – la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a slujit Sfânta Liturghie într-un sobor de ierarhi români şi din străinătate, pe podiumul amplasat în vecinătatea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, cu prilejul hramului acesteia.

Duminică, 15 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 16 octombrie – Joi, 19 octombrie – a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Vineri, 20 octombrie  - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 21 octombrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi lucrările ce se desfăşoară la Casa Catedralei.

Duminică, 22 octombrie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Tăușanca, Protopopiatul Oltenița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat preacucernicului părinte paroh Marian Mogoș de la parohia Tăușanca, prin hirotesie, rangul de sachelar pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a cercetat biserica parohială din localitatea Sultana.

Luni, 23 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 24 octombrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 25 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 26 octombrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir din Municipiul Slobozia, cu prilejul hramului acestei comunităţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii trecuţi la Domnul; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 28 octombrie - a participat la ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Duminică, 29 octombrie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din localitatea Lăcusteni, Protopopiatul Fetești, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, cea de întocmire a Sfintei Mese și de sfințire a Proscomidiarului, a vesmântului pictural și a catapetesmei bisericii parohiale, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat preacucernicului părinte paroh Adrian Radu de la parohia Lăcusteni, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică; a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”, domnului primar Florinel Negraru, pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie. 

Luni, 30 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 31 octombrie - a avut program de audiențe.

 

 

SEPTEMBRIE

 

 

Vineri, 1 septembrie - a participat în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial  la slujba Aghiasmei Mici și la slujba de Te Deum, pentru începutul noului An bisericesc.

Sâmbătă, 2 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 3 septembrie - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi;  a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat și a felicitat pe toți inspectorii disciplinei Religie Ortodoxă prezenți la Sfânta Liturghie, pentru activitatea didactică desfășurată, aceștia participând la „Consfătuirea Naţională a Inspectorilor de Religie”, care s-a desfăşurat în perioada 02 – 04 septembrie, în orașul stațiune Amara, sub coordonarea Prof. Dr. Vasile Timiş, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. 

Luni, 4 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de pictură ce se desfășoară la paraclisul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Marți, 5 septembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 septembrie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a prezidat ședința administrativă cu preacucernicii părinți protopopi din cadrul Eparhiei noastre; a primit pe domnul Marian Neacșu, Secretar General PSD.

Joi, 7 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 8 septembrie - Naşterea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Cuza Vodă, din Municipiul Slobozia, cu prilejul hramului acestei comunităţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori şi binefăcători ai parohiei;  a dăruit câte o icoană diptic copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat la vremea chinonicului și care, după Sfânta Liturghie, în curtea parohială au pus în scenă o piesă de teatru, purtând titlul „Florile Maicii Domnului” având ca îndrumător pe doamna profesoară Ecaterina Stroe; a binecuvântat credincioşii prezenţi; seara a participat la procesiunea de la biserica parohiei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna, din Municipiul Călăraşi, cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Sâmbătă, 9 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 10 septembrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna, din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre prin prezenţa Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna; a dăruit preacuvioasei maici starețe Macrina și soborului de maici de la Mănăstirea Dragomirna, mai multe albume și cărți tipărite în Episcopia Sloboziei și Călărașilor; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 11 septembrie - a participat la slujba de Te Deum săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia cu ocazia deschiderii Anului Şcolar pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură, binecuvântând elevii seminarişti, părinţii şi corpul profesoral; a prezidat ședința Consiliului Profesoral al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Municipiul Slobozia, desfășurată în sala de ședințe a acestuia.

Marți, 12 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 13 septembrie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe părintele Romeo Horvath, păstorul credincioșilor romano – catolici din județul Ialomița, în vizită de rămas bun.

Joi, 14 septembrie - Înălţarea Sfintei Cruci - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni, cu prilejul hramului, în Altarul de vară,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat obştea monahală şi credincioşii prezenţi; a cercetat obştea Mănăstirii Libertatea, Protopopiatul Călăraşi și a săvârșit slujba de hirotesie a maicii Nimfodora ca stareță a mănăstirii, oferindu-i Crucea Sloboziei, iar preacuviosului părinte ieromonah Serafim i-a dăruit un epitrahil, pentru jertfelnicia depusă în slujire la această mănăstire.

Vineri, 15 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit, în Sala Multifuncțională a Centrului Eparhial, elevii clasei         a IX-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, însoțiți de părintele director și părintele diriginte, cărora le-a urat bun venit și le-a vorbit despre educația și formarea lor, despre cunoștințele umaniste, dar și cele teologice,  despre responsabilitatea pe care trebuie să o arate față disciplina din această școală teologică; a dăruit fiecărui elev câte o Carte de Rugăciuni, pentru întărirea lor duhovnicească, iar pentru sala de ședințe a Seminarului a dăruit o icoană cu Înălțarea Domnului; elevii au vizitat și Paraclisul Episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din curtea Centrului Eparhial, unde se află moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna; tot în această zi, Întâistătătorul Eparhiei a vizitat și cantina Seminarului, unde elevii primesc cele trei mese gratuite în fiecare zi.

Sâmbătă, 16 septembrie - a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Amara; a cercetat lucrările de consolidare și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Amara, Protopopiatul Slobozia; a cercetat lucrările de restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului din Păltiniș, Protopopiatul Slobozia.

Duminică, 17 septembrie - a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil - Munteni Buzău I, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare efectuate la biserica parohială, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Florin Stan, pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie, iar domnului Radu Petrică i-a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, pentru implicarea materială în restaurarea bisericii; a oferit cruciulițe tuturor copiilor prezenți la slujbă; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici, iar apoi a săvârșit slujba de sfințire a noului Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale.

Luni,  18 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 19 septembrie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 20 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 21 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a cercetat lucrările de pictură ce se desfășoară la paraclisul Seminarului Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Vineri 22 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 23 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 24 septembrie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la parohia Mircea Vodă – Călărași din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat grupul de cateheză al parohiei, care a completat dialogul liturgic prin cântările îngerești de la vremea chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți; seara, a săvârșit slujba Tainei Sfintei Cununii pentru tinerii Ioan – Florin și Mirela Mihaela Simion.

Luni, 25 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 26 septembrie – a avut program de audiențe.

Miercuri, 27 septembrie - Sfântul Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Ţării Româneşti – a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Ţării Româneşti din Municipiul Olteniţa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori şi binefăcători ai Sfintei Biserici; a binecuvântat credincioșii prezenți; după amiază, a primit vizita Alteței Sale Regale, Principesa Maria, pe care a întâmpinat-o în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; vizita a continuat la Centrul Eparhial, unde Preasfinția Sa a prezentat Alteței Sale Regale lucrarea social – filantropică, împlinită de Centrul Eparhial, protopopiate și parohii, apoi delegația s-a deplasat la biserica - paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din curtea Reședinței Chiriarhale; a dăruit Alteței sale un Album – Monografic cu Catedrala Episcopală.

Joi, 28 septembrie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Vineri, 29 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 30 septembrie - a cercetat bisericile parohiilor Tudor Vladimirescu, Stațiunea Mărculești și Perișoru II, Protopopiatul Fetești.

AUGUST

 

 

Marți, 1 august -  a avut program de audiențe.

Miercuri, 2 august - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 3 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 4 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 5 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 6 august - Schimbarea la Faţă a Domnului - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Amara II ,Protopopiatul Slobozia, cu ocazia hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

Luni, 7 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Marți, 8 august - a avut program de audiențe.

Miercuri, 9 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Joi, 10 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Vineri, 11 august - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Ierarh Nifon, Protopopiatul Călărași, cu ocazia hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestei biserici; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat biserica parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sâmbătă, 12 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 14 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Marți, 15 august - Adormirea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Alexe din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru marinarii căzuți la datorie în faţa Monumentului Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei; a cercetat bisericile parohiale Modelu Nord și Modelu din Protopopiatul Călărași.

Miercuri, 16 august - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 17 august – Vineri, 18 august - a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Sâmbătă, 19 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 20 august - a slujit Sfânta Liturghie la parohia Sfânta Treime – Fetești din cadrul Protopopiatului Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar pc pr. Mihail Păun,  slujitor la parohia Sfânta Treime – Fetești, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a  cercetat bisericile parohiilor Sfântul Proroc Ilie și Sfinții Arhangheli – Fetești Gară I din Municipiul Fetești.

Luni, 21 august – Vineri, 25 august -  a vizitat biserici şi mănăstiri din țară.

Sâmbătă, 26 august – a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârșit slujba parastasului pentru roaba lui Dumnezeu, Francisca.

Duminică, 27 august - a slujit Sfânta Liturghie la parohia Gurbănești din Protopopiatul  Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică;  a dăruit parohiei Gurbănești o icoană cu Acoperământul Maicii Domnului; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai bisericii; a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

Luni, 28 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 29 august - Tăierea cinstitului cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul – a fost prezent în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor Mănăstirii Radu-Negru, Protopopiatul Călărași unde a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestei mănăstiri, iar apoi slujba de sfințire a veșmântului iconografic din altarul  de vară și troița ridicată în memoria eroilor din comuna Radu Negru; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Miercuri, 30 august - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Director Constantin Micu Vasilescu.

Joi, 31 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

 

IULIE

 

 

Sâmbătă, 1 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică,  2 iulie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Surlari din Protopopiatul Oltenița, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor pc pr. Dumitru Zărnoeanu, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; copiii prezenți la Sfânta Biserică au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici și slujba de sfințire a noului Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale care a primit ca ocrotitor pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Luni, 3 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 4 iulie - a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Miercuri, 5 iulie - a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Joi, 6 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Vineri, 7 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Deputat Andrei Pop; a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Sâmbătă, 8 iulie – a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia; a primit pe domnul Marian Neacșu, Secretar General PSD; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia slujba Sfintei Cununii pentru tinerii Cristian și Anamaria Cristina Telea.

Duminică, 9 iulie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sărindaru din Protopopiatul Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică;  a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cavaler, domnului primar Valentin Turiga, pentru implicarea sa în bunul mers al comunității parohiale și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnului Aurel Iancu, pentru lăudabila implicare în înfrumusețarea Casei lui Dumnezeu, biserica parohială; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Luni, 10 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de pictură și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Păltiniș, Protopopiatul Slobozia; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Marți, 11 iulie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 12 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, a hirotesit duhovnici doi preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie; în cuvântul de povățuire, Preasfinția Sa le-a vorbit preoților despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate.

Joi, 13 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 14 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe.

Sâmbătă, 15 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 16 iulie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Ilie din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi;  a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; seara a săvârşit în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, slujba Sfintei Taine a Cununiei pentru tinerii Andrei Cornel și Corina Georgiana Petre.

Luni, 17 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marţi, 18 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative;

Miercuri, 19 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 20 iulie - Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăţileşti-Sudiţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 21 iulie – Sâmbătă, 29 iulie - a cercetat Mănăstirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Kikkos, Cipru.

Duminică, 30 iulie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 31 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Amara; a cercetat lucrările de consolidare și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din Amara, Protopopiatul Slobozia; a cercetat lucrările de pictură și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului din Păltiniș, Protopopiatul Slobozia.

 

IUNIE

 

 

Joi, 1 iunie - a avut program de audienţe.

Vineri, 2 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Sâmbătă, 3 iunie - Pomenirea morţilor – Moşii de vară - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial;  seara a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și la procesiunea din jurul Catedralei, cu racla cu moaștele Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Duminică, 4 iunie - Pogorârea Sfântului Duh - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 5 iunieSfânta Treime - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 6 iunie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 7 iunie - a prezidat cea de-a doua Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”,  care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călărași: Călărași, Oltenița și Lehliu.

Joi, 8 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al protopopiatului Oltenița; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Vineri, 9 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 10 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; seara a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Duminică, 11 iunie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Prozanic din Protopopiatul Oltenița, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar pc pr. Ștefan – Cătălin Niță de la parohia Prozanic, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale, iar pc pr. Nicolae Ciobanu de la parohia Sfântul Ierarh Nicolae – Oltenița, i-a acordat Crucea Sloboziei; a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cavaler, domnului primar Lucian Vasile, pentru implicarea sa în bunul mers al comunității parohiale; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Luni, 12 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 13 iunie - a avut program de audienţe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 14 iunie -  a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârșit slujba de sfințire a noii săli de ședințe a Consiliului Eparhial și a birourilor de la noul etaj al Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a participat la festivitatea de închidere a anului şcolar pentru elevii Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, oferind elevilor merituoşi bursele şi premiile cuvenite, premiind totodată și elevii olimpici care au participat la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă;  a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat cadrele didactice şi elevii Seminarului.

Joi, 15 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 16 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 17 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; seara a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Duminică, 18 iunie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Cocora din Protopopiatul Slobozia, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar pc pr. Alexandru Marian Filip, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cavaler, domnului primar Sorin Dănuț Lefter, pentru implicarea sa în bunul mers al comunității parohiale; copiii prezenți la Sfânta Biserică au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici și slujba de sfințire a noului Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale.

Luni, 19 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 20 iunie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 21 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 22 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vineri, 23 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă,  24 iunie - Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Gostilele din Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom pc pr. Valentin Ion Soare, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; copiii prezenți la Sfânta Biserică au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici și slujba de sfințire a noului Centru Socio - Cultural din curtea bisericii parohiale.

Duminică, 25 iunie – a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

  Luni, 26 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 27 iunie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 28 iunie -  a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; seara a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat credincioșii prezenți.

Joi, 29 iunie - Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cu ocazia aniversării celor opt ani de arhipăstorire a Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor;  a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului.

Vineri, 30 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

 

 

MAI

 

 

Luni, 1 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Marți, 2 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe domnul Adrian Mocioniu, Primarul municipiului Slobozia.

Miercuri, 3 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 4 mai - a participat la cea de-a treia ediţie a Concertului de Paşti intitulat „Veniţi să luaţi lumină!” desfăşurat în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia care a reunit coralele Protopopiatelor Slobozia, Călăraşi, Olteniţa, Feteşti și Urziceni, corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia şi corala Catedralei Episcopale Înălţarea Domnului din Slobozia.

Vineri, 5 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de consolidare și lucrările de pictură ce se desfășoară la biserica parohiei Adormirea Maicii Domnului din localitatea Păltiniș, Protopopiatul Slobozia.

Sâmbătă, 6 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 7 mai - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena, din localitatea Marsilieni, Protopopiatul Slobozia, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, slujba de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului precum și sfinţirea noului veșmânt pictural al bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom părintelui paroh Daniel Andronache, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Emil Jugănaru, iar domnului Marin Constantin „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”, pentru jertfelnicia arătată în lucrările de reînnoire ale sfintei biserici; a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; la sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Luni, 8 mai – Vineri, 12 mai – a vizitat biserici și mănăstiri din țară și din capitala Austriei, Viena.

Sâmbătă, 13 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 14 mai - a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, slujba de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului, precum și sfinţirea veșmântului pictural al Capelei Cimitirului Sfântul Lazăr din Călărași, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie a cercetat bisericile parohiilor Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Luni, 15 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei;  a cercetat  biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara.

Marți, 16 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 17 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a premiat elevii care au participat la etapa Eparhială a Concursului Național Icoana și Școala Mărturisirii.

Joi, 18 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 19 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe.

Sâmbătă, 20 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 21 mai - Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena –   a slujit Sfânta Liturghie la parohia Sfânta Treime din Urziceni, Protopopiatul Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom pc pr. Marius Eduard Răileanu de la parohia Ulești, iar pc pr. Costel Popa de la parohia Bițina, rangul de sachelar; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a mers la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni, unde a fost adus un odor de mare preț, Brâul Maicii Domnului, ca binecuvântare pentru credincioșii acestor meleaguri din Bărăgan.

Luni, 22 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 23 mai - a avut program de audienţe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 24 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 25 mai - Înălţarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor cu Crucea Sloboziei pc pr. Sebastian Marin, Director al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia și preot paroh al parohiei Coșereni I, Protopopiatul Urziceni, iar preacuviosului părinte profesor Maxim Budea, de la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, rangul de protosinghel; a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei Episcopale; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului, unde, după onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a Eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare; la ora 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XI-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Vineri, 26 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a premiat elevii merituoși ai clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, binecuvântându-i și povățuindu-i să fie candele aprinse ale Ortodoxiei și modele pentru cei din jurul lor.

Sâmbătă, 27 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; seara, a participat la recitalul cu orchestră susținut de soprana Irina Iordăchescu în sala de spectacole a Consiliului Județean Ialomița, cu ocazia celei de-a XXVI-a ediție a Festivalului și Concursului Național de Interpretare Lied și Dirijat Ionel Perlea.

Duminică, 28 mai – a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Valea Măcrișului din Protopopiatul Urziceni, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom pc pr. Marius Cristian Petrescu de la parohia Valea Măcrișului pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale, iar pc pr. Ioan Germin Popa de la Parohia Gârbovi II, rangul de sachelar; a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, domnului primar Mihail Bobeș pentru implicarea sa în bunul mers al comunității parohiale; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a cercetat Biserica parohială Gârbovi I, unde se săvârșesc lucrări de repictare a veșmântului iconografic.

Luni, 29 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 30 mai - a prezidat prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”,  care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Ialomiţa: Slobozia, Feteşti şi Urziceni.

Miercuri, 31 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a cercetat lucrările de pictură și de renovare ce se desfășoară la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Păltiniș, Protopopiatul Slobozia.

 

 

APRILIE

 

 

Sâmbătă, 1 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 2 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe teologul Constantin Mardale, ce va păstori ca preot în comunitatea parohială din Nicolești, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 3 aprilie – Joi, 6 aprilie - a mers în pelerinaj în Țara Sfântă.

Vineri, 7 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 8 aprilie -  a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 9 aprilie - Duminica Floriilor - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Alexandru Valentin Petcu, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Căscioarele, Protopopiatul Oltenița, iar pe diaconul Constantin Mardale, l-a hirotonit preot pe seama parohiei Nicolești, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică;  a sfinţit crenguțele de salcie, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; după Sfânta Liturghie a cercetat biserica parohiei Balaciu, apoi a mers la Căminul de persoane vârstnice din localitatea Balaciu cu crenguțe de salcie, iconiţe și fructe, pe care le-a oferit beneficiarilor, precum și cărți pentru biblioteca centrului, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Luni, 10 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 11 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 12 aprilie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a acordat bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Joi, 13 aprilie - a săvârşit slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 14 aprilie - a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 15 aprilie - a înregistrat pentru platforma online a Episcopiei Pastorala la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Duminică, 16 aprilie - Învierea Domnului – la miezul nopţii a săvârşit la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a oferit celor prezenţi Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală şi a ţinut cuvânt de învăţătură despre Învierea Domnului; la sfârşitul Sfintei Liturghii a binecuvântat credincioşii prezenţi; la ora 11:30 a săvârşit Slujba Vecerniei, numită şi „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală, împreună cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi preoţii din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor părinți Mihai Andronache, Daniel Alexandru Vasile – slujitori la Catedrala Episcopală din Slobozia și Sebastian Marin, preot la parohia Coșereni I și Director al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a binecuvântat credincioşii prezenţi şi  le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Luni, 17 aprilie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniţă Anastasia - Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură; a binecuvântat credincioşii prezenţi şi le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Marţi, 18 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat obştea Mănăstirii Sfinţii Voievozi.

Miercuri, 19 aprilie - a participat la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu ocazia hramului Mănăstirii, Izvorul Tămăduirii.

Joi, 20 aprilie - a avut program de audienţe.

 Vineri, 21 aprilie - Izvorul Tămăduirii - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinţii Voievozi şi Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Alexandru Valentin Petcu, pe seama parohiei Căscioarele, Protopopiatul Oltenița; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat „Medalia Aniversară a Episcopie Sloboziei și Călărașilor” domnului Mitru Crişan, milostiv ajutător al Mănăstirii Sfinţii Voievozi; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 22 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; a primit la Centrul Eparhial pe monahiile Frumenția și Iunia, delegate de obștea Mănăstirii Agapia pentru a însoți Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, în Eparhia noastră.

Duminică, 23 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Marius Sofian Luca, misionar al Protopopiatului Călărași, pe seama bisericii catedrală cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Municipiul Călărași; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 24 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 25 aprilie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 26 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 27 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 28 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative;  a primit pe pc pr. Ionuț Butu, protopop al Protopopiatului Slobozia; a primit pe domnul Costel Brateș, Secretar al Organizației PSD – Ialomița.

Sâmbătă, 29 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 30 aprilie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Adormirea Maicii Domnului, din localitatea Albești, Protopopiatul Slobozia, unde a săvârșit slujba de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului precum și sfinţirea noului veșmânt pictural al bisericii, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor părintelui paroh Marin Neagu pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a oferit „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului Marin Constantin, pentru jertfelnicia arătată în lucrările de reînnoire ale sfintei biserici; a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; la sfârşitul slujbei toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită; a cercetat biserica parohială din localitatea Andrășești, îndemnând preotul și credincioșii la eforturi sporite la finalizarea bisericii celei noi.

 

MARTIE

 

 

Miercuri, 1 martie - a săvârșit prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 2 martie - a participat la slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 3 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 4 martie – a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 5 martie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 6 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 7 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 8 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 9 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu și pe pc pr. Ramon – Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Vineri, 10 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a primit pe Preasfințitul Părinte Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano - Catolice de București.

Sâmbătă, 11 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 12 martie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 13 martie – miercuri, 15 martie - a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Joi, 16 martie – vineri 17 martie - a mers în pelerinaj și a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Sâmbătă, 18 martie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 19 martieDuminica Sfintei Cruci - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 20 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 21 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 22 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 23 martie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 24 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; seara, a participat în Catedrala Mitropolitană din Cluj, la Slujba Pavecerniței Mari și a Litiei.

Sâmbătă, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj, într-un sobor de format din 5 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Româneîn frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie, soborul de arhierei a coborât la cripta din demisolul catedralei unde au rostit o rugăciune de pomenire pentru ierarhii care-și dorm aici somnul de veci: Episcopul Nicolae Ivan, Arhiepiscopul Teofil Herineanu și Mitropolitul Bartolomeu.

Duminică, 26 martie - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Sfântul Ierarh Nicolae din Deva, alături de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică;

Luni, 27 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a săvârşit slujba Deniei Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 30 martie - a avut program de audiențe; a participat la deschiderea Ședinței Adunării Generale a Asociației Matei Basarab a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Vineri, 31 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârşit slujba Deniei - Imnul Acatist al Bunei Vestiri, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

 

FEBRUARIE

 

 

Miercuri, 1 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi; a acordat distincția Crucea Sloboziei pc pr. Andrei - Gabriel Ghiaur, secretarul Protopopiatului Urziceni și preot la parohia Fierbinți Târg; a acordat  prin hirotesie, rangul de  iconom - stavrofor  preacucernicilor părinți Gheorghe Aurel Ardeleanu de la parohia Munteni Buzău I și Marian Cristea de la parohia Grivița, iar pc pr. Marius Ungureanu de la parohia Poiana din cadrul Protopopiatului Slobozia, a fost hirotesit iconom; a fost lansată Monografia-Album „Schitul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara”; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a mulţumit părinţilor slujitori pentru prezenţa la acest moment aniversar, împlinirea a 23 de ani de la consacrarea episcopală şi pentru bucuria comuniunii în slujire; a urmat un polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 3 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 4 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 5 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii; a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și maicii starețe a Mănăstirii Pasărea pentru binecuvântarea primită prin aducerea raclei cu părți din Sfintele Moaște ale mai multor sfinți, ce se află în Mănăstire, spre închinarea credincioșilor din Lehliu; a binecuvântat toți credincioșii prezenți; a cercetat lucrările de consolidare și restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Lehliu Sat.

Luni, 6 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 7 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 8 februarie - a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 9 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Catedrala Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 10 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Sâmbătă, 11 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 12 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Ciochina, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

Luni, 13 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 14 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor; a primit pe pc pr. Marian Necula, Protopop al Protopopiatului Olteniţa.

Miercuri, 15 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 16 februarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 17 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 18 februarie - Pomenirea morţilor – Moşii de iarnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial.

Duminică, 19 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena - Volna din municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; acordat prin hirotesie  rangul de iconom părintelui Emil Ștefăniță Țiței de la parohia Vișini, iar preotului Ionuț Florian Seimeanu de la parohia Mihai Viteazul, rangul de sachelar, pentru activitatea depusă în cadrul comunităților parohiale și a Casei lui Dumnezeu – Biserica; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat diplome de excelență și câte un premiu în bani, unui număr de cinci elevi merituoși, care au fost premiați la Olimpiada Națională de Religie, Cultură și Spiritualitate; a binecuvântat toți credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie a cercetat lucrările de restaurare, care se săvârșesc la biserica de lemn cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva din municipiul Călărași.

Luni, 20 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 21 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 22 februarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial, a hirotesit duhovnici șapte preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie; în cuvântul de povățuire, Preasfinția Sa le-a vorbit preoților despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate.

Joi, 23 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vineri, 24 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 25 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 februarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Fetești Gară I, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor părintelui Alexandru Florian Brateș de la parohia Fetești Dudești, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; după Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba de sfințire a veșmântului pictural  și a catapetesmei, de curând restaurate; a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cavaler„ domnului Constantin Micu Vasilescu, pentru implicarea jertfelnică în restaurarea picturii acestui sfânt lăcaș, dar și a altora din Protopopiatul Fetești.

Luni, 27 februarie - Începutul Postului Sfintelor Paşti - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marţi, 28 februarie - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

 

IANUARIE

 

 

Duminică, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Luni, 2 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Marți, 3 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 4 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 5 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii, birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Vineri, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Slobozia, cu ocazia celui de-al doilea hram, Sfântul Ioan Botezătorul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Duminică, 8 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioşii prezenţi.

Luni, 9 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 10 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 11 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 12 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 13 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 14 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.  

Duminică, 15 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 16 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 17 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Miercuri, 18 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc protosinghel Serafim, starețul Mănăstirii Balaciu.

Joi, 19 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Vineri, 20 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatul Slobozia; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor; a primit pe domnul Director Corneliu Dragomir.

Sâmbătă, 21 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 22 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Sava cel Sfințit din localitatea Săveni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom părintelui paroh Giorgian Toader, iar părintelui coslujitor Florin Jugănaru rangul de sachelar,  pentru lucrarea rodnică desfășurată în parohie; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a acordat doamnei primar Mariana Daniela Drăgoi „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” pentru statornicia în fapte bune și grija avută pentru comunitatea parohială și civică din Săveni; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 23 ianuarie - a avut program de audiențe.

Marți, 24 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 25 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatul Urziceni; a primit pe pc pr. Sebastian Marin, Directorul Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Joi, 26 ianuarie - a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatele Călărași și Fetești; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 27 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedinţa de evaluare a preoţilor din Protopopiatele Oltenița și Lehliu; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Sâmbătă, 28 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 29 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Marți, 31 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare