Slujbă arhierească la hramul parohiei Amara II

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 6 August, 2017
Recomanda

Duminică, 6 august 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Schimbarea la Față” – Amara II din Protopopiatul Slobozia, care și-a sărbătorit hramul.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre semnificaţia  minunii Schimbării la Faţă a Domnului, înfăptuită pe muntele Tabor înaintea sfintelor Sale Patimi, mărturie a divinităţii Sale, despre harul pe care Mântuitorul Iisus Hristos ni-l dăruieşte, celor ce credem întru El și urmăm cuvintele Evangheliei Sale.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat Grupul de Cateheză al parohiei, care a susținut un recital de muzică bisericească la momentul Chinonicului.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Chiriarhul locului, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

Preasfinţia Sa a binecuvântat toţi credincioşii: prunci, copii, tineri, adulţi, vârstnici și chiar turiști ai stațiunii Amara, prezenți la Sfânta Liturghie.
Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare