Episcopia Sloboziei și Călărașilor, „scuză plauzibilă” pentru întârzierea lucrărilor din Piața Revoluției

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, „scuză plauzibilă” pentru întârzierea lucrărilor din Piața Revoluției
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 31 July, 2017
Recomanda


     În urma apariției articolului: ÎNCĂ O PIEDICĂ: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor blochează lucrările la parcarea subterană din Slobozia, publicat în publicația online INFO Ialomița, de către domnul Petronel Tudor, în data de 28 iulie 2017, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

Informațiile publicate sunt profund eronate, incorecte, de-a dreptul neveridice și  este evidentă o lipsă crasă de respect pentru cititorii acestei publicații.

Încă de la început trebuie clarificată crasa dezinformare prin care se încearcă să se transmită faptul că Episcopia Sloboziei și Călărașilor a solicitat sistarea lucrărilor. În niciuna dintre sesizările instituției noastre nu s-a solicitat sistarea lucrărilor. Sesizările scrise au menționat faptul că nu ne opunem realizării obiectivului în cauză.

Pentru corecta informare a cititorilor de presă facem următoarele precizări:

- S-a apelat la o firmă de specialitate pentru măsurarea amplitudinii vibrațiilor produse la extragerea palplanșelor și în concluziile raportului de măsurare nr.11/17.05.2017 se evidențiază faptul că în data de 15.05.2017, nivelurile de vibrații pe direcția Z au depășit limitele prevăzute în Normativul SR 12025/1994 - Efectele vibrațiilor asupra clădirilor sau părților de clădire, Limite admisibile ;

- S-a atenționat cu privire la tehnologia și utilajele folosite astfel încât acestea să nu producă efecte peste limitele admisibile stabilite prin Normativele de specialitate, având în vedere concluziile raportului de măsurare a vibrațiilor produse în timpul acțiunii de extragere a palplanșelor, pentru zona mai depărtată de Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prin comparație cu acțiunile ulterioare care presupun baterea palplanșelor la distanțe mai mici;

Nu se cunoaște în ce măsură proiectantul excavației adânci a stabilit Zona de influențăîn toate etapele de execuție a lucrării și în ce măsură a detaliat, se știe însă că nu am fost cuprinși în zona de influență deoarece nu ni s-a cerut „Acordul liber consimțit” ca proprietar al fondului construit.

În opinia Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, blocarea, sistarea, întârzierea lucrărilor au alte cauze și sperăm ca demersurile făcute de către instituția noastră (numai pentru respectarea Normativelor tehnice) să nu reprezinte o scuză a entităților responsabile pentru aceste întârzieri.

Este imperios necesar să amintim că preocuparea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pentru siguranța clădirilor aflate în proprietate este un gest de normalitate și responsabilitate față de bunurile bisericii și de cei care își desfășoară activitatea în acestea. Suntem indignați de indolența unor administratori ai clădirilor aflate în vecinătatea edificiului arhitectural.

Considerăm că un demers jurnalistic minimal de verificare a acestor informații, prin contactarea biroului de presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, ar fi evitat apariția unui articol care conține o confuzie jurnalistică gravă, ce poate  induce în eroare opinia publică si aduce prejudicii de imagine acestei instituții.

      

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare