Înainte-prăznuirea hramului parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia

Protopopiatul slobozia

Data: 16 July, 2017
Recomanda


      Duminică, 16 iulie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enaşcu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților centrale și județene.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, despre puterea credinței arătată de cei patru prieteni ai slăbănogului, despre puterea Mântuitorului Iisus Hristos de a ierta păcatele și a vindeca neputințele trupești.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh Nicolae Nedelcu a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfinția Sa a felicitat un absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care s-a format la această parohiei și care, urmând studiile Facultății de Teologie din București va spori talanții cu care a fost înzestrat de la Dumnezeu, în folosul Bisericii Ortodoxe.

Preasfinţia Sa a binecuvântat toţi credincioşii: prunci, copii, tineri, adulţi şi vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare